Core Integral Level One certified
Wim is sinds 2012 'core integral level one certified'. Energyflow wil zich profileren als een praktijk met een integrale visie op gezondheid. In een integrale of holistische praktijk wordt altijd gekeken naar de totale mens (fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel) en zijn relaties (gezin, werk, maatschappij,...). We staan immers constant in interactie met onze omgeving, die ons uiteraard constant beïnvloedt. Ziekte 'overvalt' ons dus niet, maar is het resultaat van ofwel 'een onvermogen om onszelf continu weer te ontgiften', of een 'energetische onbalans', vaak ten gevolge van specifieke 'mentale overtuigingen', die er dan ook voor zorgen dat onze weg in het leven niet helemaal duidelijk lijkt (spirituele zingeving, of gewoon authenticiteit).

In deze integrale praktijk probeer ik vooral bewustwording aan te bieden, doordat mensen na een sessie zelf inzichten beginnen te krijgen, en op die manier hun leven verder in handen kunnen nemen.

Conventionele 'geneeskunde' is de traditionele wetenschappelijke medische benadering die vooral 'ziektes bestrijdt' door 'medicijnen' Alternatieve en complementaire (CAM) methodes in hulpverlening zijn methodes zoals massage, cranio, ayurveda, 4dim bodywork, die zeer goed werken, maar buiten het klassieke denkkader vallen. Integrale benadering: het samenvloeien van conventionele, alternatieve en complementaire benaderingen onder een gemeenschappelijke benadering van gezondheidszorg.

Ik heb een brede basisopleiding gehad in complementaire benaderingen, en heb me gespecialiseerd in 4dim bodywork, cranio-sacraal therapie en chi nei tsang. Een complementaire praktijk zal typisch vanuit één specifieke hulpverleningsvorm uw situatie benaderen. Binnen een integrale praktijk is de vorm ondergeschikt aan de cliënt: er wordt altijd gekeken wat op dat moment het meest nodig is. In geval van ernstige klachten wordt steeds doorverwezen of samengewerkt met klassieke artsen. Samen nemen we uw gezondheid het meest ernstig.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.